28 de setembre 2006

IEP!: Innovative Electric Project

Aquest cap de setmana han estat les festes de la Mercè. Encara que he tingut alguns problemes organitzatius (o més bé organitzadors) i al final no he pogut anar a la meitat dels espectacles que volia anar, m'he quedat amb un regust força positiu. Així de casualitat, el divendres per la nit vaig acabar a la Plaça del Rei veient un concert d'un grup calificat com a nu-Jazz/Electrònica al programa de festes. Vaig haver de llegir-m'ho un parell de cops per a trobar el nom: Iep!

Al centre de la Plaça del Rei hi havia muntat un escenari bastant potent, i a sobre: saxo, trompeta, baix, bateria i guitarra. El bateria al costat tenia una caixa negra tapada amb un plàstic per a mirar de tapar-la de la pluja que amenaçava (i que finalment va caure). I bé, realment el bateria i la "caixa", que va resultar ser un mostrejador/sintetitzador, eren el més potent del grup. Mariano Steimberg es deia el tio, i el treball de bateria era increïble. Destacava dins el grup, que feia un jazz molt experimental, amb textures bastant guapes. A la part de vent els vaig trobar que els faltava una mica de força; encara que donaven el toc precís en parts concretes de l'actuació, potser després quedaven bastant desapercebuts. El baix, prou bé, i el guitarra, a part que portava una guitarra d'aquestes amb el màstil acabat a pèl, també.

Però per parlar del bateria/programador em quedo sense paraules. Ja fa força temps que em fixo molt en la part rítmica de les cançons, i especialment en la bateria, encara que hi ha moments en què trobo que el baix arriba a ser gloriòs. En Steimberg va explicar que era un argentí afincat a Barcelona des de feia 9 anys (bé, que fos argentí no ho va dir explícitament, però va haver-n'hi prou que obrís la boca per a notar-ho), i se'l veia clarament líder de Iep!.

En arribar a casa vaig buscar informació a Internet sobre el grup (també per si podia trobar-ne alguna cosa més per sentir). No hi ha gaire informació. He trobat agendes en què se'n mencionen actuacions passades, i alguna pàgina en què deia que actuaven cada dimarts al C3 Bar i cada dimecres a El Foro. Tot i això, no ho he pogut confirmar a les pàgines de cap dels dos locals, possiblement intenti passar-m'hi a veure què em diuen. Tinc una amiga que fa temps que em diu que hem d'anar a sentir Jazz, potser és el moment que ho faci.

Aquest tema del Jazz experimental m'agrada. Fa uns mesos vaig descobrir el grup The Soft Machine, que són progressius però van acabar tirant bastant cap al Jazz experimental. El disc Third l'he sentit fins la sacietat :D